Как да напишем добра автобиография като учител?

Завършил сте току-що и искате да започнете своята преподавателска кариера? Може би търсите повишение или преход от частния сектор към образованието. Ако някоя от тези актернативи Ви харесва, започнете да разработвате своята качествена автобиография. Привлекателното CV е сигурен начин да минете през вратата на успеха. Докато писането на CV не е трудна задача, то създаването на материал за интервю може да бъде предизвикателство. Прочетете повече, за да разберете как да напишете CV като учител, както и формата, структурата, както и основните неща, които да споменете.

Създайте своето професионално CV сега

Как се пише автобиография за работа като учител?

Да си учител е благородна професия. Чрез нея получавате рядката възможност да повлияете на живота на някого и да извадите най-доброто от него. Обучението е силно необходимо, а за да си намерите работа, Ви трябват впечатляващи квалификации и опит. Добре представеното CV ще Ви предостави възможността, която заслужавате. Тези, които са с по-малко опит също могат да получат интервю, ако автобиографията им е впечатляваща. Ето как да направите CV-то си като учител по блестящ начин.

Запознайте се с аудиторията си

Представете си себе си като мениджър по наемане на персонал или директор. Какви квалификации, качества и опит ще търсите? Повечето ще се съсредоточат върху Вашия опит в обучението и методология. Те не искат да видят списък с Вашите предишни задължения. Вместо това се съсредоточете върху своите постижения и стойността, която носите на училището.

Съобразете автобиографията с работата си

Всеки има някъде запазено копие от своето CV. Следователно, с наближаването на крайния срок, Вие сте трябва да го изпратите така, както е. Можете да твърдите, че наскоро сте актуализирали документа. Нужно е обаче и да адаптирате съдържанието на автобиографията, за да отговаря на работата, която търсите. Уверете се, че Вашият опит и качества Ви правят правилния кандидат за работата. Въпреки че не е нужно да пишете от нулата всеки път, трябва да подчертаете всички свои качества, които биха впечатлили конкретния работодател.

Създайте своето професионално CV сега

Фокусирайте се върху това да бъдете идеалният кандидат

Когато обявява е за свободно работно място, работодателят има предвид идеалния кандидат по отношение на опит и квалификация. Характеристиките варират от една обява за работа до друга. Ето защо, ако можете да разберете няколко показатели, които работодателят търси, имате по-голям шанс да получите интервю.

Използвайте подходящи ключови думи

Вашето CV трябва да съдържа подходяща образователна терминология. Той подчертава Вашия опит в областта. Освен това, ако това е онлайн кандидатстване, ключовите думи ще прекарат Вашето CV покрай системите за проследяване на кандидатите.

Какво да включите в автобиографията си

След основната структура, която сте изградили е време да добавите и съдържанието. Вашето CV трябва да съдържа следните раздели.

  1. Информация за контакт: трябва да запишете пълното си официално име, цялата друга информация, включително своята възраст, семейно положение или националност, не е задължителна. Трябва също да посочите физически адрес, личен имейл адрес и телефонен номер.
  2. CV профил: Вашето CV се нуждае от кратко лично изявление, което да бъде описано в горната част. Краткият абзац е обобщение на това кой сте Вие, както и качествата, които притежавате, които са подходящи за позицията. Мислете за него като за резюме на Вашето мотивационно писмо в две изречения.
  3. Образователни квалификации: предоставете изчерпателен и точен отчет за Вашето образование. Маркирайте съответните курсове за професионално развитие, конференции и семинари, на които сте присъствали. Освен необходимите образователни изисквания на преподавател, посещаването на семинари и допълнителните часове показва Вашата отдаденост и ангажираност.
  4. Трудов стаж: посочете миналия си трудов стаж и покажете неговото съответствие с позицията, която желаете. Вместо да изброявате отговорности, които могат да се повтарят, фокусирайте се върху значителните си постижения. Включете подробности за Вашата методология на преподаване и справяне с предизвикателствата в миналото.
  5. Умения: съпоставете квалификациите си с работата, като включите отличителни черти. Използвайте подходящи примери в подкрепа на опита си. Трябва да се съсредоточите върху силните си страни, за да можете да изпъкнете със своето CV.
  6. Лични интереси: по желание можете да посочите своите хобита и интереси, което е особено полезно, ако са свързани с професията. Дейности като наставничество, коучинг и обществени услуги могат да подобрят Вашето CV. Спортните дейности също са страхотни, особено ако имате признания.
  7. Препоръки: вероятно Вашият нов работодател иска да говори с някого, с когото сте работили, за предпочитане някой, който Ви е виждал да преподавате. Това може да бъде директорът на Вашето предишно училище или учител наставник, ако сте току-що завършил. Добре е да се спомене и "Референции при поискване" в края на cv-то. По този начин можете да уведомите и подготвите своя контакт за обаждане от Вашия потенциален работодател.

Коя е най-добрата структура на CV за учител?

Преди да започнете да пишете, трябва да решите как да организирате автобиографията си. По този начин директорът може лесно да проследи информацията, която се опитвате да предадете. Двата популярни формата на автобиография са базирани на умения и в обратна хронология. И двете имат много предимства. Кой обаче да изберете? Е, зависи от личните предпочитания. Въпреки това, ако наскоро сте завършили и имате минимален опит, CV, базирано на умения, е отличен вариант. Обратно-хронологичният формат е идеален за всеки с впечатляващ професионален опит, който да покаже.

Създайте своето професионално CV сега

Обратен хронологичен формат

В този формат Вие се фокусирате върху предишния си трудов опит, започвайки с най-новия. Трябва също така да подчертаете ролите и постиженията в предишната си работа. За да привлече CV-то внимание, бъдете конкретни и подчертавайте резултатите, а не задълженията. Споменете ключови преносими черти по пътя. За да избегнете повтаряне на отговорностите си, можете да споменете предизвикателствата, които сте срещнали и преодоляли. Въпреки че хронологичният формат е ясен и лесен за писане, той подчертава пропуските в заетостта.

CV, базирано на умения

Автобиографията подчертава Вашите основни черти. Тя откроява Вашите постижения, опит и образование. Когато пишете автобиографията, изберете няколко умения и компетенции, върху които да се съсредоточите, и дайте подходящи примери за чертите. Може да е от Вашето образование, минал трудов стаж и други дейности. С автобиография, базирана на умения, можете да подчертаете колко сте подходящи за работата.

Основни умения, които да споменем като учител

Ефективна комуникация: Учителят трябва да бъде отличен комуникатор. Способността да се предаде съобщението на ученика е полезна при обучението. Трябва да сте експерт в това да променяте тона си и да поддържате класа оживен. Вашите комуникационни умения също трябва да варират в зависимост от възрастта на Вашите ученици. Съществена част от комуникацията е езикът на тялото. Затова трябва да знаете как да поддържате положителен език на тялото.

Увереност: Освен способността да формулирате съобщението си, трябва да владеете добре темата. По този начин можете да предадете информацията с увереност.

Междуличностни умения: Училищата и учебните заведения работят ефективно в групи. Следователно трябва да можете да работите с екипа си без проблеми.

Организация: Като учител имате сесии за подготовка, оценки за попълване и часове, които да посещавате. Обучението е непосилно, ако не можете да организирате времето си. Трябва да имате рутина, която да следвате, за да сте сигурни, че нито една работа не остава без надзор.

Създайте своето професионално CV сега

CV примерен учител - Otago шаблон

CV примерен учител

Изтеглете CV примерен учител - Otago шаблон в PDF файл

Венелин Стоянов е учител в начално училище, който търси нови предизвикателства. В краткото си представяне той е подчертал своите силни страни, етични ценности и вида работа, която търси. Добавяйки своите ключови умения, интереси и завършено образование, той е представил на потенциалните си работодатели цялата необходима информация, оформяща профила му на учител. Използвал е шаблона Отаго, който има неутрално оформление и включва малка снимка в горния ляв ъгъл, която не отвлича вниманието на читателя от съдържанието на CV-то. Този шаблон може да бъде използван и във вариант без снимка.

Свързани статии

Повече от 112,872 клиенти вече са си направили CV

CV maker ви позволява да си направите уникално и професионално CV в рамките на 15 минути.

Създаване на CV

Шансовете ви за намиране на работа ще се увеличат с 65%